Organisatiescan

Is het niet handig om de organisatie te laten verkennen op onderdelen als kosten, visie, service, veiligheid, efficiency en het verbeterpotentieel ? Een korte scan aan de hand van een bezoek, interviews met medewerkers en reacties op social media van bezoekers? Misschien denk je; dat kunnen we ook zelf ? Maar een buitenstaander komt nieuw binnen binnen bij de organisatie en dan vallen er meteen dingen op die voor de organisatie al gewoonte zijn geworden. Een frisse blik op de organisatie helpt bij het in beeld brengen van het verbeterpotentieel.

Ook hebben medewerkers vaak al nagedacht over hoe sommige onderdelen handiger georganiseerd kunnen worden en waar kosten kunnen bespaard. Ze weten in ieder geval heel goed wat niet handig is. Misschien wel omdat ze er dagelijks last van hebben. Door als buitenstaander het gesprek met hen aan te gaan, ervaren ze ruimte om dit te vertellen. Uiteindelijk levert dit waardevolle informatie over knelpunten en soms al mogelijke oplossingen.

Wees blij met kritische bezoekers! Klachten op social media over uw evenement of organisatie lijken lelijk maar zie het juist als een kans. De bezoeker zegt hier eigenlijk; ik vond het leuk bij jou maar jammer dat dit onderdeel niet goed geregeld was. Dat wil ik je graag aangeven zodat je daar iets mee kan doen! Die kans wil ik je graag geven want verder was het goed geregeld. Gratis advies van je eigen bezoeker, mooier kan het eigenlijk niet toch?

Daarom geeft een korte scan van eventuele klachten of opmerkingen via social media ook inzicht in het verbeterpotentieel.

 

meter

Voor wie?

De organisatiescan is bedoeld voor bureau’s/accommodaties die evenementen, festivals of sportevenementen organiseren voor meer dan 10.000 bezoekers. En attractieparken, musea en dierentuinen.

Organisaties die in alle opzichten plezier, service en veiligheid willen bieden aan hun bezoeker maar ook kosten willen besparen. En zelf graag een efficiënte organisatie willen zijn waar medewerkers met plezier werken.

Wat levert het op?

De scan geeft inzicht in buikpijnpunten, knelpunten en het verbeterpotentieel ten aanzien van de volgende onderdelen:

  • In hoeverre zijn visie, missie en kernwaarden aan over de bejegening van de bezoeker?
  • Krijgt de bezoeker wat hij verwacht? Is de serviceverlening optimaal? Is de basis goed geregeld?
  • Is veiligheid als prioriteit benoemd in het serviceconcept? Hoe wordt hier prioriteit aan gegeven?
  • In hoeverre zijn processen eenduidig, efficiënt en geaccepteerd?
  • Is er draagvlak bij de medewerkers om de dagelijkse organisatie te verbeteren?

globe

Neem contact op om af te stemmen of een organisatie scan goed bij jullie vraagstuk past